En svær start på livet

Retur

Christian Peter Pallesen (1880-1971)

Christian Peter Pallesen var født i Tårs, hvor han en stor del af sin barndom boede hos sin bedstemor. Han var ikke vild med at gå i skole, og i et helt år holdt hun ham hjemme og underviste ham selv.

Efter konfirmationen søgte han til Hjørring, hvor han havde tilfældige job som bud i byens forretninger. Han kom i dårligt selskab, da han og en jævnaldrende kammerat begyndte at stjæle. De stjal alt fra cykler til en bøtte margarine, chokolade, cigarer, tøj og selv sodavand fra 3. klasses ventesal på banegården. Det kostede i 1898 Peter 1 års forbedringshusarbejde og lidt mindre til vennen.

I 1901 fik han fat i nogle stofprøvebøger. Med dem drog han rundt i omegnen af Hjørring og modtog bestillinger på stoffer mod en forudbetaling. Kunderne så aldrig noget stof, mens Peter igen fik 1 års forbedringshusarbejde, da han blev afsløret.

I 1903 modtog han en dom på 3×5 dage på vand og brød for at blotte sig for unge piger og fruer i Christiansgave og på Hjørring Kirkegård.

Vendsyssel Tidende 28. september 1903

Det var en svær start på livet, og meget bedre gik det ikke, da han senere i 1903 forsøgte at begå selvmord af ulykkelig kærlighed. Han opsøgte pigen en aften hvor der var markedsbal på ”du Nord” i Hjørring. Hun afviste ham og han trak en rusten lommekniv og jog den i brystet på sig selv. Han punkterede en lunge og måtte to måneder på sygehuset, hvor han mirakuløst overlevede en kraftig betændelse.

Allerede på det tidspunkt kaldte han sig for kunstmaler, hvilket blev begyndelsen på et liv som gårdmaler.

Peter flyttede i 1907 sammen med Karen Marie Brinkmann. Karen var tarmrenser på slagteriet, hvor hun tjente en del mere, end det Peter kunne tjene ved at male. De fik et par børn, Karen havde en dreng i forvejen, og i 1918 blev de gift. Peter kaldte sig nu forsikringsinspektør, en titel der nok mere dækkede over forsikringsagent, hvad der også stod i skattebøgerne i årene omkring 1920. Snart var han igen ”blot” maler, og sådan blev det ved, indtil han og Karen i 1944 flyttede til København, hvor datteren Ulla boede.

 

Retur

 

Christian Peter Pallesen 1924 og
Karen Marie Brikkmann 1917

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter og Karen ca. 1955.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retur